torstai 2. toukokuuta 2013

Reissuviikko, maastoilua, tokoa ja mitähän vielä!

Kärmeksiä, tirppoja ja muita otuksia reissuviikolta




Viime viikolla koirat meni hoitolalle ja me lähettiin luokan kans ajelemaan ympäri Etelä - Suomea reissuviikon merkeissä. Maanantaina vierailtiin Niinisalossa tutustumassa sotakoiratoimintaan. Ensin oli luento jossa kuultiin vähän puolustusvoimien virkakoirista. Ne työllistää partio-huume-jälki ja räjähdekoiria. Sellane mitä en ollu ajatellu tai tienny oli että virkakoirien kasvatus on ihan bisnestä joissain maissa, tuli mieleen jotku broileritehtaat tai vastaavat siitä sanallisesta kuvailusta :D Uutta tietoa oli myöskin, että eri maat yrittää yhdenmukaistaa koirien koulutusta, jotta esim. Suomessa koulutettua koiraa vois käyttää helpommin joku jossain kaukana, joka ei välttämättä puhu Suomea. Entinen kennelopiskelija oli meillä oppaana ja nähtiin koirien uuet hienot tarhat ja sotku :D Tuli kuitenki semmonen olo että virkakoiran elämä on aika ykstoikkoista, mutta oli kyllä tosi hienot tilat siellä! Illalla mentiin Yteriin ja majoituttiin mökeissä jotka oli melko pienet, mutta ihan hyvin sinne mahtui. Puolella luokasta oli koirat mukana, kuvittelisin että siellä oli vähän tiiviimpi tunnelma.

Mustin & Mirrin outletista 2 tollasta pantaa yhteensä 3,5e!
Tiistaina piti nähdä Porin merivartiosto, mutta surkeiden sattumusten sarjan myötä, mentiinkin Korkeasaareen sen sijaan. Mie oon käyny viimeks siellä joskus kutosluokalla, joten pikkasen eri silmin siellä kyllä katto, ja tietysti eläintenhoitajalasien läpi. Ei siellä kyllä paljoa eläimiä ulkona vielä tässä vaiheessa näkynyt, mutta onneksi oli niitä sisäjuttujakin missä oli ihan mielenkiintoisia eläimiä. Sitten mentiin Tropicarioon, jossa oli kärmeksiä ja muitakin otuksia. Se oli kyllä tosi mielenkiintonen paikka! Nippelitietona tarttui mukaan että käärmeet luo nahkansa koska ne ei varista ihoansa niin kuin nisäkkäät ja hämähäkit luo nahkansa koska ne kasvaa liian isoiksi siihen vanhaan. Ja en kyllä tiennyt että jotkin käärmelajit hautoo muniansa niin kuin kanat, no ei nyt ihan niin mutta you get the picture :D Illalla majoituttiin Rastilaan mökkeihin, jotka sai edellisillan majoituksen vaikuttamaan suorastaan tilavalta, mutta kyllä siellä mahtui yhden yön nukkumaan.

Keskiviikkona mentiin ensin Vantaalle opaskoirakoulua katsomaan. Heti ensimmäisenä nähtiin meidän luokkalaisen entinen projekti joka oli sinne päässyt koulutettavaksi, ja voi sitä vetistelyn määrää, mie en vaan pysty kattoon ku toiset itkee, ja olihan se tosi itkemisen arvoinen hetki se jälleennäkeminen. Itse laitos sitten, oli se kyllä aikamoinen, ihan kuin joku sisäoppilaitos, siellä vaan koulutetaan koiria :D Ja se niiden spermapankkijuttu oli aikaa mielenkiintoinen. Mie katoin että mihin ihmeeseen ne tarttee jättimäisen astian nestemäistä typpeä, mikä ufopaikka tää on mutta sitten se valaistiin meille, siellä on aika monta koiraa säilytty jälkipolville, tai siis niiden perimä.

Seuraava pysäkki oli tullin koirakoulu Kirkkonummella, tää olikin sitten vähän vähemmän laitosmainen, oikein maalaisidylli missä ne harjoittelee, tulevat tullin apulaiset. Ensimmäisenä nähtiin kaksi meidän luokalta lähtenyttä projektia, ja itkuhan sielläkin tuli. Ja oli tosi ihana nähdä miten ne oli kehittyneet huimasti! Saatiin me miettiä rotuvaihtoehtoja tullille labukan kaveriksi, mutta tuli kyllä sellanen kutina että labukoissa pysytään ainakin hamaan tulevaisuuteen;) Illaksi mentiin Hämeenlinnaan ja majoituttiin poliisikoiralaitoksen tiloissa mäellä.

Torstaina aamu alkoi 8.15 teorialla ja poliisikoiratoiminnan esittelyllä, sitten nähtiin kun luokan nykyiset poliisiprojektit vähän treenasivat. Iltapäivä menikin sitten paluumatkassa...
Mitäs tuosta reissusta jäi käteen... Noh, noiden nippelitietojen lisäksi jotka näette tässä tekstissä, en halua piiitkään aikaan nähdäkään Hesburgeria, se kiintiö on nyt täysi :D Ostin mie yhen magneetin Korkeasaaresta... Ja autossa istumisestakin sai kyllä joksikin aikaa ihan tarpeeksi. Taas tuli käytyä parissa kaupungissa joihin en oo ikinä jalkaani pistäny, ja ihan hienoja maisemia vilisti ohi kun ikkunasta katteli...

Viime sunnuntaina Kannuksessa oli mätsärit ja möllirallytoko. En jaksanutkaan herätä ihan kymmeneltä että oisin ehtiny siihen aloluokkaan kisaamaan, mutta mätsärissä me Endan kanssa pyörähdettiin. Otin teipit aivan liian ajoissa pois, joten pystykorvana patsasteltiin siellä kehissä sitten. Ja kaiken lisäksi reissuviikon aikana Enda päätti aloittaa monumentaalisen karvanlähdön joka ei vieläkään ota loppuakseen. Järkyttävää miten tuota karvaa lähtee :D Esiinnyttiin ekaa kertaa aikuisten puolella. Enda esiintyi ihan kivasti, punaisen nauhan arvosta, mutta siihen se sitten jäikin... Ihmiset vois taas opetella kyllä olemaan kylvämättä makupaloja kehän täydeltä, muuten oli tosi kiva päivä, ja eka kerta varmaan kahteen vuoteen kun itte oon vieny koiran kehään. Ei se niin kamalaa ollu kun mitä mie muistin. Ton päivän tuloksena kuitenkin päätin, että en enää teippaa Endan korvia. En vaan jaksa välittää ja Endakaan ei hirveästi niistä viritelmistä ole tykännyt... Haetaan sitten kun on jostaki varjo-valiotulokset kasassa, se pakollinen H. Kai ne nyt säälistä vois sellasen tuloksen antaa :D

Bug-eyed sheepdog :D
Maanantaina käväsin illalla seisoskelemassa BH kokeen henkilöryhmissä. Hitsi kun ois pitäny ilmottaa Miki sinne... Noh, ens kerralla sitten vaikka molemmat? Tällä viikolla on ollu ihan kivasti käytäntöä. Keskiviikkona tein n. 100m peltojäljen, semmone suht suora jälki. Pakko kai minun on tuota treenata, Enda nimittäin tykkää jäljestä tosi paljon, meni ihan älyhyvin! Sitte otettiin yks pisto tuulihakua, ei mitään onkelmia... Tänään tein taas n. 100m jäljen, nyt siinä oli vaan pari kaarrosta haasteeksi ja kohti kulmikasta jälkeä lähdetään työstämään... Vähän Enda niissä kaarteen aluissa ja lopuissa pyöri, mutta kuitenkin löysi aina itsenäisesti jäljen uudelleen. Tänään myös otettiin tuulihakua, siinä Enda vähän iloitsi ensin vapaudestaan, mutta löysi kyllä maalimiehen!

Tokossa ollaan kuin varkain edetty sen verran, että jäävät on molemmat kunnossa, seuraaminen ok, parempikin vois olla, paikalla makaaminen alkaa olla alon tasolla, ja hyppykin melkein valmis, ehkä me kesällä jo korkataan viralliset, tai ainakin käydään useammissa mölleissä harjoittelemassa! Vielä pitäisi saada suorituskestävyyttä sen verran lisää että se jaksaisi työskennellä enemmän kun 2 liikettä pelkillä kehuilla...

Huomenna mennään Kokkolaan raunioradalle hakuilemaan, varmaan ihan kiva päivä tiedossa. Viikonloppuna on kaksipäiväinen agikoulutus, mutta noista sitten enempi myöhemmin.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti